Michelada, een frisse biercocktail
03-07-2019, 14:54
Bijgewerkt op: 07-08-2023, 12:40
Deze Mexicaanse biercocktail doet denken aan een bloody mary, met het voordeel dat de verfrissende michelada minder snel naar je hoofd stijgt.
Voor 2 glazen
- 1 el chilivlokken
- 1 el zout
- ijsblokken
- 80 ml tomatensap
- 40 ml limoensap
- een paar druppels worcestersaus
- een paar druppels tabasco
- 33 cl bier, bij voorkeur een lichte en fruitige lager
- limoen om te garneren
Bereiding
1. Duw in een vijzel de chilivlokken fijn en meng met het zout. Doe dit chilizout in een schaaltje.
2. Maak de randen van het glas vochtig met een stukje limoen of wat water. Doop het glas in het zout zodat je een zoutrandje krijgt.
3. Meng in een kan het tomatensap met het limoensap en de twee sauzen. Vul het glas voorzichtig met ijs om het randje niet te beschadigen en giet hierop het gearomatiseerde tomatensap.
4. Vul het glas met het bier. Serveer de biercocktail met een schijfje limoen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier