Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 gele ui, gepeld
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 rode chilipeper
- 3 cm gemberwortel, geschild
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g gedroogde zwarte bonen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 limoenen, geperst
- 200 g zwarte rijst
- 4-8 maistortilla's
- 1-2 tomaten, in plakjes
- 6-8 takjes koriander
Bereiding
- Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Rasp de gember.
- Doe ze in een hapjespan met de olijfolie en zet hem op halfhoog vuur; roerbak alles 2-3 minuten en laat de ingrediënten niet bruin worden.
- Voeg de bonen en tomatenpuree toe en bak alles nog 2 minuten.
- Zet het geheel onder water en breng het aan de kook. Laat het 45-60 minuten pruttelen en roer af en toe. Voeg meer water toe indien nodig. De bonen moeten uiteindelijk zacht en goed gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en het vers geperste limoensap.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de limoen in schijfjes en bak ze goed bruin.
- Serveer de bonen met de vers gebakken tortilla's, zwarte rijst, tomaat, verse koriander en gebakken limoen.
Uit: Gelukseten, Henrik Ennart & Niklas Ekstedt (Spectrum, € 20,75)
voor 4 personen