Meringues met kastanjes en chocolade

Voor 4:

Voor 4:

3dl slagroom, 5dl kastanjeroomijs, 30g poedersuiker, 8 kant-en-klare, afgeplatte witte meringues, 4 gekonfijte kastanjes, eetbaar bladgoud voor de afwerking

Voor de chocoladesaus: 100g pure chocolade (70% cacao), 1dl room

Bereidingswijze:

Zet de slagroom en de kloppers van een elektrische mixer 10 minuten in de diepvriezer.

Haal het roomijs uit de diepvriezer om zachter te worden. Maak de chocoladesaus. Rasp de chocolade en laat 1 minuut smelten in de microgolfoven. Meng met de room en hou opzij. Klop de koude slagroom op met de poedersuiker. Schep 2 eetlepels roomijs op vier meringues. Dek af met de overige meringues.

Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak en spuit slagroom rond de zijkanten en op de bovenkant van de meringues. Werk af met de gekonfijte kastanjes en het bladgoud. Geef er de chocoladesaus apart bij.

Tip: koop of bestel de meringues bij de (banket)bakker. Vervang het kastanjeroomijs indien gewenst door vanille- of speculaasijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content