Matchfood: Welshe worstjes met een duivels sausje
01-07-2016, 13:46
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:56
Volg jij de match vanavond vanuit je eigen zetel? Haal er dan zeker deze Glamorgan sausages bij: ze zijn typisch Welsh, snel klaar, vegetarisch en een heerlijke TV-snack. Lekker met een duivels sausje erbij, al zou dat tijdens de match wel eens kunnen overheersen.
Volg jij de match vanavond vanuit je eigen zetel? Haal er dan zeker deze Glamorgan sausages bij: ze zijn typisch Welsh, snel klaar, vegetarisch en een heerlijke TV-snack. Lekker met een duivels sausje erbij, al zou dat tijdens de match wel eens kunnen overheersen.
Ingrediënten
(voor 16 worstjes)
- 3 preiwitten
- 1 knoflookteentje
- 140 g paneermeel
- 140 g fijngemalen oude cheddar
- 1 el fijngesnippderde tuinkruiden
- 1 el mosterd
- 2 losgeklopte eieren
Bereiding
- Snij de prei in fijne reepjes en stoom deze 4 minuten.Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Meng in een grote kom de gestoomde prei, de kaas, het paneermeel en de kruiden.Voeg ook de eieren en mosterd toe en meng goed.
- Maak mooie worstjes of balletjes van het deeg. Leg ze op een bakplaat, draai regelmatig om en bak ze 30 minuten goudbruin in de oven.
- Serveer met een duivelse chutney of pittige tomatensaus.
Recept: Miele
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier