Voor 4 personen
- 1 kalkoengebraad, ± 800 g
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 wortel
- 2 takjes bleekselderij
- 1 bokaal paprika, uitgelekt en in reepjes gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes
- zout en peper
- 1 blik (400 g) sperziebonen, uitgelekt
- boter en olijfolie
- 1 el rozijnen
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- 1 el fijngehakte amandelen
- saffraan
- kaneel
- gemberpoeder
- paprikapoeder
- cayennepeper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gebraad op het vuur rondom in de boter. Kruid het met peper en zout en zet het ± 45 min. in de oven.
- Fruit intussen de ui goudgeel in de olijfolie en doe er de paprikareepjes en de tomaatstukjes bij.
- Snijd de courgette, prei, wortel en selder in stukjes en schep ze door de paprikatomaatjes.
- Roer de rozijnen, de honing, het citroensap, de amandelen en de saffraan door de groenten. Kruid met een snuifje kaneel, gember- en paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
- Laat zachtjes sudderen tot het gebraad gaar is. Warm vlak vóór het opdienen de sperziebonen even mee. Serveer met rijst.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier