Macaroni ham en kaas uit de oven

© Getty

Deze ovenschotel van macaroni met ham en kaas is een echte klassieker. Snel gemaakt en altijd geslaagd.

Voor 4 personen
  • 200 g macaroni
  • olijfolie
  • 5 dl volle melk
  • 5 el roux
  • 200 g geraspte kaas (1/3 emmentaler, 1/3 gruyĆØre, 1/3 Parmezaanse kaas)
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 3 dikke sneden gekookte ham (in reepjes)
Bereiding
  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en houd warm.
  2. Breng de melk aan de kook. Voeg de roux toe, draai het vuur lager en blijf roeren tot de roux smelt en de saus bindt. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Giet door een zeef in een pan, breng opnieuw aan de kook en voeg de kaas toe.
  3. Laat al roerend smelten Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer de ham onder de gesmolten kaas en giet over de macaroni in een ovenschotel.
  4. Laat de macaroni met ham en kaas 15 minuten gratineren onder de grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content