Ingrediënten

  • Voor 8 personen

4 maatjes
2 granaatappels
1 kleine rode ui
klein potje zure room
verse dille
peper en zout

Voor de marinade:
4 el Teriyaki
4 el soja
4 el olijfolie
4 el rijstazijn (mirin)
sap van 1 limoen

Voeg alle ingrediënten van de marinade samen en meng ze goed door elkaar.

Snijd de rode ui in fijne ringetjes en leg ze gedurende 2 uur in de marinade.

Haal de pitten met een lepeltje uit de granaatappel en verwijder de witte vliezen.

Meng de zure room met de fijngehakte dille, peper en zout.

Halveer het maatje en verwijder de staart. Versnijd het halve maatje in 4 gelijke stukken. Reken per persoon een half maatje.

Leg op een lepeltje wat granaatappel, een stukje jonge haring, een uitgelekt uienringetje en lepel er een klein beetje zure room op. Werk af met een klein takje dille.

Een recept van Bapas.

Voeg alle ingrediënten van de marinade samen en meng ze goed door elkaar. Snijd de rode ui in fijne ringetjes en leg ze gedurende 2 uur in de marinade. Haal de pitten met een lepeltje uit de granaatappel en verwijder de witte vliezen. Meng de zure room met de fijngehakte dille, peper en zout. Halveer het maatje en verwijder de staart. Versnijd het halve maatje in 4 gelijke stukken. Reken per persoon een half maatje. Leg op een lepeltje wat granaatappel, een stukje jonge haring, een uitgelekt uienringetje en lepel er een klein beetje zure room op. Werk af met een klein takje dille.Een recept van Bapas.