Linzenpaté
12-09-2019, 15:22
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:04
Een lekker hapje dat niet alleen vegetariërs zal bekoren.
Ingrediënten
- 100 g gedroogde linzen
- 1/2 l groentebouillon
- 1 preistengel (ook het groen)
- 3 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 tl nootmuskaat
- peper zout
Bereiding
1. Kook de linzen gaar in de groentebouillon en giet ze af. Snipper de prei en de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de prei en de knoflook.
2. Mix in een keukenmachine de linzen, de prei, de knoflook en de rest van de olijfolie tot je een smeerbare paté hebt. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout.
3. Bak het mengsel eventueel 20 minuten in de oven op 180 °C. Dan krijg je een soort van gehaktbrood. Je kunt het echter net zo goed ongebakken als smeerpaté gebruiken.
Garneertip: preischeuten, mosterdsausje, gebakken champignons
Broodtip: maanzaadbrood
Uit: Lekker Gesmeerd, Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon (een uitgave van Velt)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier