Voor 4 personen
- 1 dl sojasaus
- sap van 1 limoen
- 1 dl water
- 1 dl truffelolie
- versgemalen zwarte peper
- 400 g verse tonijn
- zout
- olijfolie
- 400 à 450 g verse linguine
- 150 g jonge spinazieblaadjes
- schilfers parmezaan
Bereiding
- Maak de linguine: rol een deeglap uit tot 2 mm dik, bestrooi flink met bloem en vouw in drie. Snij in de plooirichting met een pastamachine of groot mes in repen van 0,5 cm.
- Meng de sojasaus met het limoensap, het water en de truffelolie en kruid met versgemalen zwarte peper. Laat even trekken. Snij het stuk verse tonijn in vierkante repen van 3 cm dik en kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Schroei de repen gedurende 5 seconden langs alle kanten dicht in zeer hete olijfolie. Zeker niet langer, anders wordt het vlees gaar binnenin.
- Haal de tonijn uit de pan en laat even rusten. Kook de linguine beetgaar in 4 minuten. Laat de linguine uitlekken en meng er de tonijn, spinazie en limoen-sojasaus onder. Verdeel de pasta over vier borden en werk af met schilfers parmezaan, versgemalen zwarte peper en een snuif zout.