Voor 4:
1 dl sojasaus
sap van 1 limoen
1 dl water
1 dl truffelolie
versgemalen zwarte peper
400 g verse tonijn
zout
olijfolie
400 à 450 g verse linguine
150 g jonge spinazieblaadjes
schilfers Parmezaanse kaas
Meng de sojasaus met het limoensap, het water en de truffelolie en kruid met versgemalen zwarte peper. Laat even trekken. Snij het stuk verse tonijn in vierkante repen van 3 cm dik en kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Schroei de repen gedurende 5 seconden langs alle kanten dicht in zeer hete olijfolie. Zeker niet langer, anders wordt het vlees gaar binnenin.
Haal de tonijn uit de pan en laat even rusten. Kook de linguine beetgaar in 4 minuten. Laat uitlekken en meng er de tonijn, spinazie en limoen-sojasaus onder. Verdeel de pasta over vier borden en werk af met schilfers Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en een snuif zout.
* Linguine: rol een deeglap uit tot 2 mm dik, bestrooi flink met bloem en vouw in drie. Snij in de plooirichting met een pastamachine of groot mes in repen van 0,5 cm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier