Linguine met geroosterde tonijn, spinazie en limoen-sojasaus met truffelolie

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 dl sojasaus

sap van 1 limoen

1 dl water

1 dl truffelolie

versgemalen zwarte peper

400 g verse tonijn

zout

olijfolie

400 à 450 g verse linguine

150 g jonge spinazieblaadjes

schilfers Parmezaanse kaas

Meng de sojasaus met het limoensap, het water en de truffelolie en kruid met versgemalen zwarte peper. Laat even trekken. Snij het stuk verse tonijn in vierkante repen van 3 cm dik en kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Schroei de repen gedurende 5 seconden langs alle kanten dicht in zeer hete olijfolie. Zeker niet langer, anders wordt het vlees gaar binnenin.

Haal de tonijn uit de pan en laat even rusten. Kook de linguine beetgaar in 4 minuten. Laat uitlekken en meng er de tonijn, spinazie en limoen-sojasaus onder. Verdeel de pasta over vier borden en werk af met schilfers Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en een snuif zout.

* Linguine: rol een deeglap uit tot 2 mm dik, bestrooi flink met bloem en vouw in drie. Snij in de plooirichting met een pastamachine of groot mes in repen van 0,5 cm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content