Lauwe rolletjes met meloen en ham

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 vellen brickdeeg
  • 4 fijne plakjes Ardense ham
  • 150 g meloen
  • 15 cl rode porto (facultatief)
Bereiding
  1. Schil de meloen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees met een mandoline in fijne schijfjes. Leg de vellen brickdeeg open op het aanrecht en snij ze in twee. Leg op elk blad in het midden één enkel laagje meloen. Leg daarop een half plakje ham. Maak er rolletjes van en sluit ze met wat water (met behulp van een penseeltje).
  2. Schik de rolletjes op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Plaats ze in de voorverwarmde oven (200°C) tot het deeg egaal goudgeel kleurt (±7 minuten).
  3. Haal de rolletjes uit de oven en laat ze 3 minuten afkoelen. Je kunt dit gerecht opdienen met portsiroop (porto tot de gewenste dikte laten inkoken en laten afkoelen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content