Deze lauwe auberginelasagne kan ook als voorgerecht dienen voor minstens 6 personen. Serveer als hoofdgerecht met focaccia- of ciabattabrood, en een gemengde salade.
Voor 4 personen
- 3 à 4 aubergines
- 6 à 8 tomaten (langwerpige)
- 3 bollen mozzarella, 125 g elk
- verse basilicum
- fijn en grof zout
- olijfolie
Bereiding
- De aubergines in de lengte in plakken van ± 1 cm dik snijden, met zout bestrooien en even laten liggen. Vervolgens afspoelen en droogdeppen.
- De aubergine bakken in een pan hete olijfolie en op smaak brengen met zout. Afgedekt bewaren.
- Snij de mozzarella en tomaten in schijven. Giet op de bodem van een diepe ovenschotel wat olijfolie.
- Maak de auberginelasagne: een laag aubergines, dan een laag tomaten, vervolgens vers basilicum, een laag mozzarella, weer tomaten en als bovenste laag opnieuw aubergines.
- Bak een kwartiertje in de oven op ± 200° C. De lasagne mag niet te lang in de oven, anders smelt de mozzarella te veel. De bedoeling is dat alles lauw aan tafel komt en de mozzarella niet uitloopt.
- Snij een stukje van de lasagne en strooi bovenop wat vers basilicum. Schik op de borden met rondom enkele korrels grof zeezout en een streepje extra vergine olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier