Deze lauwe auberginelasagne kan ook als voorgerecht dienen voor minstens 6 personen. Serveer als hoofdgerecht met focaccia- of ciabattabrood, en een gemengde salade.
Voor 4 personen
- 3 à 4 aubergines
- 6 à 8 tomaten (langwerpige)
- 3 bollen mozzarella, 125 g elk
- verse basilicum
- fijn en grof zout
- olijfolie
Bereiding
- De aubergines in de lengte in plakken van ± 1 cm dik snijden, met zout bestrooien en even laten liggen. Vervolgens afspoelen en droogdeppen.
- De aubergine bakken in een pan hete olijfolie en op smaak brengen met zout. Afgedekt bewaren.
- Snij de mozzarella en tomaten in schijven. Giet op de bodem van een diepe ovenschotel wat olijfolie.
- Maak de auberginelasagne: een laag aubergines, dan een laag tomaten, vervolgens vers basilicum, een laag mozzarella, weer tomaten en als bovenste laag opnieuw aubergines.
- Bak een kwartiertje in de oven op ± 200° C. De lasagne mag niet te lang in de oven, anders smelt de mozzarella te veel. De bedoeling is dat alles lauw aan tafel komt en de mozzarella niet uitloopt.
- Snij een stukje van de lasagne en strooi bovenop wat vers basilicum. Schik op de borden met rondom enkele korrels grof zeezout en een streepje extra vergine olijfolie.