Lasagnette met zalm en groenten

© Getty

Voor 4 personen

  • 8-10 lasagnebladen
  • 200 g kort gestoofde spinazie (in blad of diepvries)
  • een koffielepel gember
  • 2 sjalotten
  • een courgette
  • 2 sneden gerookte zalm
  • 2 tomaten
  • 150 g gorgonzolakaas
  • 1 doosje mascarpone
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 soeplepels gehakte basilicum
  • 1 dl room
  • 2 plakjes parmezaankaas
  • olijfolie
Bereiding
  1. De sjalotjes versnipperen en stoven in olijfolie. De tomaten in kokend water dompelen, de huid verwijderen en de vruchten in dunne schijfjes snijden. De lasagnebladen al dente koken en met een omgekeerd glas rondjes uitsteken. De courgette in plakken snijden, kort koken en rondjes uitsteken. De gestoofde en uitgelekte spinazie mengen met gember en sjalotjes. De gerookte zalm in acht kleine plakjes snijden.
  2. Op vier borden de lasagnette opbouwen met een plakje lasagne, een laagje spinazie, lasagne, een schijfje tomaat, lasagne, een plakje courgette, lasagne, een plakje gerookte zalm, lasagne, een laagje spinazie, lasagne, een plakje zalm, lasagne, een plakje courgette en tot slot opnieuw een laagje lasagne.
  3. De saus bereiden. De geperste knoflook stoven in olijfolie. Room, mascarpone, basilicum, gorgonzola en parmezaankaas toevoegen. De saus rond de torentjes gieten en eventueel versieren met blaadjes verse basilicum en roze peperkorrels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content