Lamscarré met kruiden-mosterdkorst en ‘couscous’ van raapjes
17-03-2016, 14:46
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:59
Het bereiden van lamscarré kan moeilijk lijken, maar dit recept is een stuk eenvoudiger dan het eruitziet. De raaprijst zorgt voor een erg uniek en licht verteerbaar gerecht.
Het bereiden van lamscarré kan moeilijk lijken, maar dit recept is een stuk eenvoudiger dan het eruit ziet. De raaprijst zorgt voor een erg uniek en licht verteerbaar gerecht!
Ingrediënten
Voor 4 porties
Voor de broodkruimels:
- 1 sneetje volkorenbrood, in stukken gescheurd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 el gehakte verse tijmblaadjes
- 1 el fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
- 1 tl fijngehakte verse peterselie
Voor het lamsvlees:
- 1 lamscarré (8 ribben)
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 1 1/2 el grove dijonmosterd
Voor de raaprijst:
- 1 gele paprika, zonder steel
- 1 el olijfolie
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote rode ui, in dunne plakjes
- 5 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 4 grote rapen, geschild, gespiraliseerd met MES C, in rijstvorm
- zout en peper
- 1,8 dl zoutarme kippenbouillon
- fijngehakte verse peterselie, voor de garnering
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bereid de broodkruimels. Doe de ingrediënten in een keukenmachine en maal tot het geheel op broodkruimels lijkt.
- Rooster het lamsvlees. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Zet een grote grillpan of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie. Voeg het lamsvlees toe, met het vet naar beneden, en gril het 1 tot 2 minuten. Draai het vlees om en schroei de andere kant 1 minuut.
- Haal van het vuur en bestrijk de vette zijde van het vlees met de mosterd. Strooi de broodkruimels over de mosterd en druk ze aan. Leg het vlees op de bakplaat en braad het 20 tot 25 minuten in de oven, tot het de gewenste gaarheid heeft.
- Maak de raaprijst. Houd de gele paprika boven een gasvlam en draai hem ongeveer 10 minuten rond, tot het vel bijna helemaal zwart is. (Je kunt ook de oven aanzetten en een bakplaat met aluminiumfolie bekleden. Snijd de bovenkant van de paprika er af en verwijder de zaadlijsten. Halveer de paprika en leg hem met het vel naar boven op de aluminiumfolie. Plaats de bakplaat 12 cm van de warmtebron vandaan en gril de paprika 5 tot 10 minuten, tot het vel helemaal zwart is.) Doe de paprika in een luchtdicht bakje of plastic zakje en laat hem afkoelen.
- Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en verhit de olijfolie. Voeg de knoflook, de ui en de bleekselderij toe. Bak 2 tot 3 minuten, tot de ui glazig is. Voeg de raaprijst toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de kippenbouillon erbij en kook 5 tot 7 minuten, tot de raaprijst een beetje bruin wordt.
- Haal de paprika uit het bakje of zakje en verwijder het vel. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in de lengte in reepjes. Voeg ze aan de raaprijst toe.
- Haal het lamsvlees uit de oven en laat 5 minuten op een snijplank rusten. Verdeel de raaprijst over vier borden. Snijd de lamscarré in acht ribben en leg twee ribben op elk bord met raaprijst. Garneer met peterselie en serveer.
Dit recept komt ui: Inspiralized: het enige echte spiralizer-kookboek, Ali Maffucci (Manteau)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier