Lamsburgers met pistachenoten, feta en rodebietentzatziki
09-06-2011, 17:00
Bijgewerkt op: 24-02-2024, 17:21
Voor 4 personen
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 bosje munt
- 50 g gepelde pistachenoten
- 50 g feta, 1 ei
- 400 g lamsgehakt
- zwarte peper, zout
- olijfolie
- pittabrood en jonge spinazie, om te serveren
Tzatziki
- 1 tl venkelzaadjes
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 bosje dille
- 1 el mierikswortel
- 250 g gekookte rode bieten
- zout
Bereiding
- Mix de rode ui, knoflook, kaneel, munt en pistachenoten fijn in een foodprocessor. Voeg de feta, het lamsgehakt en ei toe, kruid met peper en zout. Mix kort tot een homogeen mengsel. Maak 4 burgers en zet 30 minuten koel weg.
- Maak de tzatziki: maal de venkelzaadjes grof en mix met de overige ingrediënten tot een grove saus. Kruid met zout.
- Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de lamsburgers op middelhoog vuur. Rooster de pittabroodjes, snij open en bestrijk met tzatziki. Schik er de lamsburgers op en werk af met spinazie. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier