Lamsburgers met pistachenoten, feta en rodebietentzatziki

2456035

Voor 4:

Lamsburgers met pistachenoten, feta en rodebietentzatziki

Voor 4:

1 rode ui

1 teen knoflook

1 tl gemalen kaneel

1 bosje munt

50 g gepelde pistachenoten

50 g feta, 1 ei

400 g lamsgehakt

zwarte peper, zout

olijfolie

pittabrood en jonge spinazie, om te serveren

Tzatziki:

1 tl venkelzaadjes

150 g Griekse yoghurt

1 bosje dille

1 el mierikswortel

250 g gekookte rode bieten

zout

Mix de rode ui, knoflook, kaneel, munt en pistachenoten fijn in een foodprocessor. Voeg de feta, het lamsgehakt en ei toe, kruid met peper en zout. Mix kort tot een homogeen mengsel. Maak 4 burgers en zet 30 minuten koel weg.

Maak de tzatziki: maal de venkelzaadjes grof en mix met de overige ingrediënten tot een grove saus. Kruid met zout.

Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de lamsburgers op middelhoog vuur. Rooster de pittabroodjes, snij open en besmeer met tzatziki. Schik er de burgers op en werk af met spinazie. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content