
Lamsburgers met pistachenoten, feta en rodebietentzatziki
Voor 4:
Voor 4:
1 rode ui
1 teen knoflook
1 tl gemalen kaneel
1 bosje munt
50 g gepelde pistachenoten
50 g feta, 1 ei
400 g lamsgehakt
zwarte peper, zout
olijfolie
pittabrood en jonge spinazie, om te serveren
Tzatziki:
1 tl venkelzaadjes
150 g Griekse yoghurt
1 bosje dille
1 el mierikswortel
250 g gekookte rode bieten
zout
Mix de rode ui, knoflook, kaneel, munt en pistachenoten fijn in een foodprocessor. Voeg de feta, het lamsgehakt en ei toe, kruid met peper en zout. Mix kort tot een homogeen mengsel. Maak 4 burgers en zet 30 minuten koel weg.
Maak de tzatziki: maal de venkelzaadjes grof en mix met de overige ingrediënten tot een grove saus. Kruid met zout.
Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de lamsburgers op middelhoog vuur. Rooster de pittabroodjes, snij open en besmeer met tzatziki. Schik er de burgers op en werk af met spinazie. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier