Kruimeltaart met appel en kaneel
24-10-2017, 11:02
Bijgewerkt op: 11-08-2024, 10:03
Voor 8 personen
- 70 g koude boter
- 100 g + 220 g bloem
- 80 g rietsuiker
- 3 theelepels kaneel
- 140 g suiker
- 100 g zachte boter
- 3 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 100 g crème fraîche + wat extra, om te garneren
- 2 appels (500 g)
- 300 g appelcompote
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Meng voor de crumble de koude boter, 100 g bloem, de rietsuiker en 1 theelepel kaneel met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Bewaar dit in de koelkast.
- Mix voor de cake de suiker en de zachte boter tot een bleek, romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Meng 220 g bloem met het bakpoeder, het zout en 2 theelepels kaneel en spatel dit door het botermengsel. Voeg de crème fraîche toe en meng alles tot een glad beslag.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het cakebeslag erin.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng door de compote. Verdeel dit mengsel over het cakebeslag en strooi hier het kruimeldeeg over.
- Bak de kruimeltaart 1 uur. Laat hem een beetje afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd in vierkantjes van 5 x 5 cm. Serveer met crème fraîche.
Uit: Kruimeltaart, Christelle Huet-Gomez (Uitg. Becht).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier