Krokante driehoekjes met champignons en parmezaan
Een gefrituurde hap in brickdeeg waarmee je je gasten kunt verrassen. De vulling met champignons en parmezaan is bijzonder smaakvol.
Voor 4 personen:
- 300 g champignons
- 1 sjalot
- 1 bol knoflook
- 1 el plantaardige oli,
- 1 eierdooier
- 2 el fijngehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn)
- 60 g geraspte parmezaan
- 250 g brickdeeg
- 1 eiwit
- frituurolie om te bakken
Bereiding:
1. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak deze nog eens 3 à 4 minuten. Laat het vocht van de champignons inkoken en schep het geheel in een kom. Laat afkoelen.
2. Voeg de eierdooier, de fijngehakte kruiden en de geraspte parmezaan toe aan de champignons. Kruid het mengsel naar smaak met peper en zout.
3. Vouw het brickdeeg open en snij er repen van met een afmeting van 7 x 22 cm. Leg 1 eetlepel vulling van champignons en parmezaan op het onderste gedeelte van elke reep brickdeeg en vouw het op tot driehoekjes. Bestrijk de randen van het brickdeeg met eiwit om de driehoekjes dicht te kleven.
4. Frituur de met champignons en parmezaan gevulde driehoekjes een 4- à 5-tal minuten in hete frituurolie (op ongeveer 170 °C). Laat de driehoekjes uitlekken op keukenpapier alvorens het voorgerecht te serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier