Konijn met mosterd en tijm
Hoewel konijn eten vrij zeldzaam geworden is, kun je van konijn heel wat smakelijke gerechten maken. Het vlees bevat weinig vet en is dus geschikt voor veel diëten.
Hoewel konijn eten vrij zeldzaam geworden is, kun je van konijn heel wat smakelijke gerechten maken. Het vlees bevat weinig vet en is dus geschikt voor veel diƫten.
Voor 4 personen
1 jong konijn
4 el graanmosterd
2 takken tijm
peper en zout
boter
4 dl gevogeltebouillon
gebakken aardappelen
eventueel gestoofde spinazie met sjalot
Bereiding
1. Snijd het konijn in stukken, strijk in met mosterd en bestrooi met tijm. Kruid met peper en zout en stoof in ongeveer 35 min. gaar in boter. Voeg regelmatig bouillon toe.
2. Serveer met gebakken aardappelen en eventueel gestoofde spinazie met sjalot.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier