Voor 4:

1 komkommer (ongeveer 500 g)

4 el limoensap

peper uit de molen en een snufje zout

200 ml water

75 g fijne suiker

komkommerbloemetjes

Schil de komkommer en ontpit hem. Snij in stukjes. Voeg limoensap, peper en zout toe en mix. Breng het water en de suiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 1 min. doorkoken en laat afkoelen. Giet de komkommerpuree bij de suikersiroop en roer goed door. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot de massa dikker wordt. Werk af met de komkommerbloemetjes.

Tip:

deze sorbet kan je opdienen als dessert met een fruitsalade of als voorgerecht met wat gerookte zalm, tomatensalade... Verminder in dat laatste geval de suiker in het gerecht.

Voor 4:1 komkommer (ongeveer 500 g)4 el limoensappeper uit de molen en een snufje zout200 ml water75 g fijne suikerkomkommerbloemetjesSchil de komkommer en ontpit hem. Snij in stukjes. Voeg limoensap, peper en zout toe en mix. Breng het water en de suiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 1 min. doorkoken en laat afkoelen. Giet de komkommerpuree bij de suikersiroop en roer goed door. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot de massa dikker wordt. Werk af met de komkommerbloemetjes.Tip:deze sorbet kan je opdienen als dessert met een fruitsalade of als voorgerecht met wat gerookte zalm, tomatensalade... Verminder in dat laatste geval de suiker in het gerecht.