Zin in kip maar dan anders? Probeer dan eens Keang Kiaw Waan Kai, een eenvoudig Thais gerecht met kip en groene curry.
Voor vier personen
- 400 g filet van kippenborst
- 160 g bamboescheuten
- 8 kaffir limoenblaadjes
- 1,2 l kokosnootmelk
- 160 g (Thaise) baby-aubergines
- 6 soeplepels plantaardige olie
- 20 g suiker
- 4 soeplepels vissaus
- 1 rode peper
- 10 blaadjes (Thais) basilicum
- 100 g groene currypasta
Bereiding
- Voorbereiding: snijd de borsten van de kip in reepjes en kook ze gaar in een weinig water. Pluk de baby-aubergines van de tros. Snijd de peper in reepjes van 1 mm.
- Bak de groene currypasta in wat olie, verminder het vuur, voeg de kokosmelk toe en verwarm al roerend. Breng het vocht op smaak met suiker en vissaus.
- Doe de reepjes vlees en de in vier versneden limoenblaadjes in de pan en voeg na 2 minuten koken de baby-aubergines en de bamboescheuten toe.
- Op het laatste moment afwerken met reepjes peper en basilicumblaadjes. De kip in groene curry opdienen in een kom of diep bord, samen met geparfumeerde Thaise rijst.