Karnemelkpannenkoekjes met appel
10-06-2011, 12:25
Bijgewerkt op: 23-06-2024, 16:57
Pannenkoeken en ijs zijn niet alleen voor kinderen een lekkernij. Deze karnemelkpannenkoekjes zijn een beetje bijzonder door de karnemelk en toevoeging van specerijen als kaneel, gember en kruidnagel.
Voor 4 personen
- 250 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 1/4 tl zout
- 1 tl gemalen kaneel
- 1/2 tl gemalen gember
- 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 2 eieren
- 50 g lichtbruine suiker
- 2,5 dl karnemelk
- 1 dl water
- 75 g boter, gesmolten
Afwerking
- 3 appels
- 1/2 l vanille-ijs
- 1 tl gemalen kaneel
- ahornsiroop
Bereiding
- Zeef de eerste zeven ingrediënten in een kom. Klop in een andere kom de eieren los met de suiker. Voeg de karnemelk, het water en 25 g boter toe, en roer goed. Voeg ten slotte de bloem toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag 2 uren rusten in de koelkast.
- Was de appels en snij ze in dunne schijfjes. Laat het ijs een beetje zachter worden in de koelkast en roer er de kaneel door.
- Doe een beetje boter in een pan en bak een schijfje appel 1 minuut aan elke kant. Voeg genoeg beslag toe om de appel net niet te bedekken (het beslag zal tijdens het bakken uitlopen en de appel helemaal bedekken).
- Bak de karnemelkpannenkoekjes 1 minuut aan elke kant en hou ze warm. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en serveer ze met het ijs en de ahornsiroop.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier