Karnemelkpannenkoekjes met appel

Fresh hot flapjack pancakes stack on white plate on natural light linen tablecloth background. Soft focus. Copy space. Pancake carnival maslenitsa breakfast concept © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Pannenkoeken en ijs zijn niet alleen voor kinderen een lekkernij. Maak ze een beetje bijzonder door karnemelk te gebruiken en kaneel, gember en kruidnagel toe te voegen als specerij.

Pannenkoeken en ijs zijn niet alleen voor kinderen een lekkernij. Maak ze een beetje bijzonder door karnemelk te gebruiken en kaneel, gember en kruidnagel toe te voegen als specerij.

Voor 4 personen

250 g bloem

2 tl bakpoeder

1/2 tl dubbelkoolzure soda

1/4 tl zout

1 tl gemalen kaneel

1/2 tl gemalen gember

1/2 tl gemalen kruidnagel

2 eieren

50 g lichtbruine suiker

2,5 dl karnemelk

1 dl water

75 g boter, gesmolten

Voor de afwerking :

3 appels

1/2 l vanille-ijs

1 tl gemalen kaneel

ahornsiroop

Zeef de eerste zeven ingrediënten in een kom. Klop in een andere kom de eieren los met de suiker. Voeg de karnemelk, het water en 25 g boter toe, en roer goed. Voeg ten slotte de bloem toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag 2 uren rusten in de koelkast. Was de appels en snij ze in dunne schijfjes. Laat het ijs een beetje zachter worden in de koelkast en roer er de kaneel door.

Doe een beetje boter in een pan en bak een schijfje appel 1 minuut aan elke kant. Voeg genoeg beslag toe om de appel net niet te bedekken (het beslag zal tijdens het bakken uitlopen en de appel helemaal bedekken). Bak de pannenkoekjes 1 minuut aan elke kant en hou ze warm. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en serveer ze met het ijs en de ahornsiroop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content