Kalkoengebraad met gedroogd fruit

kalkoengebraad
Voor 4 à 6 personen
  • 4 oudbakken broodjes
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 4 eieren
  • 3 el sinaasappelsap, vers geperst
  • een snuifje chilipoeder
  • 150 g plattekaas
  • snuifje gedroogde tijm en rozemarijn
  • 1,5 kg kalkoengebraad
  • 80 à 100 g parmaham in sneetjes
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 2 courgettes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Week de oudbakken broodjes 15 minuten in water. Hak de gedroogde pruimen en abrikozen fijn. Knijp de broodjes uit. Meng twee ervan met de gedroogde vruchten, twee eieren en het versgeperste sinaasappelsap. Kruid met chilipoeder, peper en zout.
  3. Meng de twee resterende broodjes eveneens met twee eieren, de plattekaas, de gedroogde tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout.
  4. Snij het kalkoengebraad in het midden over de hele lengte in en leg open. Besmeer aan één kant met het plattekaasmengsel en aan de andere kant met het vruchtenmengsel. Vouw dicht en maak vast met houten prikkers. Wikkel de kalkoen in de sneetjes parmaham.
  5. Leg het kalkoengebraad in een stoofpan en giet er de kippenbouillon en het sinaasappelsap bij. Voeg de takjes rozemarijn toe, dek de pan af en zet 80 minuten in de oven.
  6. Was de sinaasappel onder warm water en snij in vieren. Was de courgettes, droog en snij in plakjes.
  7. Voeg na een uur de sinaasappelkwartjes en de courgetteplakjes toe aan de kalkoen.
  8. Bak nog ongeveer 20 à 25 minuten zonder deksel op de pan.
  9. Kruid met peper en versnij het kalkoengebraad vlak voor het serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content