Kaastaartje met witte chocolade en bosbessen
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor de taartbodem
- 30 gr speculaas
- 30 gr boudoirs
- 30 gr geklaarde boter
Voor het beslag
- 160 gr roomkaas
- 160 gr mascarpone
- 50 gr bloemsuiker
- 100 ml verse room
- 1 blaadje gelatine
- 120 gr witte chocolade
- sap van 1 citroen
- bosbessen
Bereiding
- Cutter de speculaas en de boudoirs. Meng met de geklaarde boter
- Vul de taartbodem en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
Voor het beslag
- Meng de roomkaas, de mascarpone en de bloemsuiker. Klop de verse room op. Warm de room op en smelt er de geweekte blaadjes gelatine onder. Doe er de kaasmengeling bij.
- Smelt 120 g witte chocolade au bain-marie en roer dit onder de mengeling en het sap van 1 citroen.
- Vul de taartbodem voor de helft met het mengsel en leg de bosbessen op het kaastaartje.
- Vul de taart verder op en strijk het beslag glad. Zet alles kort in de vriezer om te laten opstijven.
Recept: Steve Conard
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier