Kaastaartje met witte chocolade en bosbessen

  • Moeilijkheid

Voor de taartbodem of tien silpatten:

30 gr speculaas

30 gr boudoirs

30 gr geklaarde boter

Voor het beslag:

160 gr roomkaas

160 gr mascarpone

50 gr bloemsuiker

100 ml verse room

1 Â1/2 blaadje gelatine

120 gr witte chocolade

sap van 1 citroen

bosbessen

Cutter de speculaas en de boudoirs. Meng met de geklaarde boter

Vul de silpat of taartbodem en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.

Voor het beslag:

Meng de roomkaas, de mascarpone en de bloemsuiker. Klop de verse room op. Warm de room op en smelt er de geweekte blaadjes gelatine onder. Doe er de kaasmengeling bij.

Smelt 120 g witte chocolade au bain-marie en roer dit onder de mengeling en het sap van 1 citroen.

Vul de taartbodem voor de helft met het mengsel en leg er 4 bosbessen op per vormpje. Vul de taart verder op en strijk het beslag glad. Zet alles kort in de vriezer om te laten opstijven.

Recept: Steve Conard

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content