...

Hoe zouden gerechten eruitzien wanneer we geen rekening zouden houden met calorieën, ecologische voetafdrukken, en voorrang voor het lokale? Daar kan Johan Segers, godfather van de decadentie, wel een antwoord op geven. Hij is sterrenkok, tv-kok, auteur, ondernemer, Harley-rijder, filosoof ... en houdt de traditie van overvloed graag in ere in 't Fornuis. Zijn keuken is heel eigenwijs en wars van alle trends en 't Fornuis is al bijna veertig jaar lang een van de beroemdste restaurants in de Antwerpse binnenstad. Veel grote chefs brachten jaren door in zijn keuken onder zijn hoede. Er is Wouter Keersmaecker (De Schone Van Boskoop), Filip Slangen (Tafeltje Rond), Bert Meewis (De Slagmolen) en recenter Thijs Vervloet (Colette), Dimitri Proost (Dim Dining) en dan vergeten we er nog een heleboel. Johan Segers heeft verschillende generaties blijvend beïnvloed en zo zijn stempel gedrukt op de Belgische gastronomie.