Johan Segers’ rijkelijke gerechten om van te smullen zonder gêne

© Kris Vlegels
  • Moeilijkheid

Even geen rekening houden met de hype van gezonde voeding, maar voluit gaan voor rijkelijke gerechten. Want er is niks menselijker dan af en toe zondigen. Wij vroegen Johan Segers van het Antwerpse Fornuis naar zijn vier favoriete copieuze gerechten.

Johan Segers' rijkelijke gerechten om van te smullen zonder gêne
© Kris Vlegels

Waarom verdienen nu net de gerechten van Johan Segers een podium? Foodie Luc Hoornaert legt het hier uit.

Hoe zouden gerechten eruitzien wanneer we geen rekening zouden houden met calorieën, ecologische voetafdrukken, en voorrang voor het lokale? Daar kan Johan Segers, godfather van de decadentie, wel een antwoord op geven. Hij is sterrenkok, tv-kok, auteur, ondernemer, Harley-rijder, filosoof … en houdt de traditie van overvloed graag in ere in ’t Fornuis. Zijn keuken is heel eigenwijs en wars van alle trends en ’t Fornuis is al bijna veertig jaar lang een van de beroemdste restaurants in de Antwerpse binnenstad.

Veel grote chefs brachten jaren door in zijn keuken onder zijn hoede. Er is Wouter Keersmaecker (De Schone Van Boskoop), Filip Slangen (Tafeltje Rond), Bert Meewis (De Slagmolen) en recenter Thijs Vervloet (Colette), Dimitri Proost (Dim Dining) en dan vergeten we er nog een heleboel. Johan Segers heeft verschillende generaties blijvend beïnvloed en zo zijn stempel gedrukt op de Belgische gastronomie.


Bekijk hieronder Johan Segers’ favoriete recepten:

Partner Content