Japanse fondue met rund en tofoe

Japanse fondue
© Getty

Bij Japanse fondue dopen de gasten zelf een stukje vlees in de hete bouillon in de tafelwok en bedienen ze zich van de gekookte groenten. Op tafel komen basmatirijst en sojasaus.

Voor 4 personen
  • 600 g rundvlees, in sneetjes (net iets dikker dan carpaccio)
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 pak sojascheuten
  • 2 preien
  • shiitakes
  • rijstnoedels
  • 1 blok gerookte tofoe
Voor de bouillon
  • zout
  • sojasaus
  • mirin
  • sake
  • kombu (kelp)
  • bonitovlokken (gedroogde kabeljauw, in de Japanse of Aziatische winkel)
  • tafelwok of fonduestel
Bereiding
  1. Maak de bouillon door water, zout, een stuk kombu en wat bonitovlokken te laten koken.
  2. Kruid de bouillon met 2 eetlepels sojasaus, 1 lepel mirin en 2 lepels sake.
  3. Was en versnij de groenten: de prei in schuine ringen, de kool in dwarse repen, de shiitakes in schijfjes en de tofoe in blokjes. Schik alle groenten op een schotel.
  4. Plaats een tafelwok in het midden van de tafel en vul met de hete bouillon. Doe een deel van de groenten en rijstnoedels in het vocht en laat eventjes koken.
  5. De eters rond de tafel dopen zelf een stukje vlees in de hete bouillon en bedienen zich van de gekookte groenten.
  6. Op tafel komt basmatirijst en sojasaus. Doe na enige tijd opnieuw wat groenten bij de Japanse fondue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content