Japanse cheesecake
17-05-2019, 11:31
Bijgewerkt op: 02-02-2024, 11:08
Deze Japanse cheesecake is een recept van de Franse sterrenchef Yannick Alléno.
Voor 4 taartjes
- 180 g melk
- 260 g Philadelphia
- 240 g eigeel
- 4 g zeste van limoen
- 80 g patisseriebloem (T45)
- 80 g aardappelzetmeel
- 530 g eiwit
- 160 g griessuiker
- boter
Bereiding
- Verwarm de melk met de Philadelphia, voeg het eigeel en de limoenzeste toe. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel, roer door het melkmengsel.
- Klop het eiwit met de geleidelijk toegevoegde suiker tot meringue. Roer deze voorzichtig door de melkbereiding.
- Beboter 4 bakvormpjes, bestrooi met bloem. Vul elke vorm met 400 g van het beslag, bak 1,5 uur op 140°C. Haal uit de vorm en dek de Japanse cheesecake meteen af met keukenfolie.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier