Insalata di pulpo
16-10-2019, 15:04
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:00
U kent hem misschien als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, maar Freddy Tratlehner heeft sinds kort ook culinaire ambities. Een recept dat te lezen is op z’n Hollands.
U kent hem misschien als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, maar Freddy Tratlehner heeft sinds kort ook culinaire ambities. Een recept dat te lezen is op z’n Hollands.
Lees ook: ‘Zonder boter zat ik hier niet’: rapper Vjèze Fur verrast met geestig kookboek
Dit zijn de ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 pulpo (ca. anderhalve kg, ingevroren polpo is ook goed of eigenlijk beter want daar wordt-ie mals van)
- 3 lauwerierblaadjes
- 1 kleine venkel
- 1 rooie ui
- 1 rooie peper
- 2 grote teentjes knoflook
- 1 rooie paprika
- 1 takje trostomaatjes
- 4 stengels bleekselderij
- 100 ml olijvenolie
- 2 limoenen
- zout en peper
- 1 el paprikapoeder
- evt. geroosterd zuurdesembrood
Benodigdheden
- snelkookpan
- mandoline
Bereiding
- Zoek op internet naar een tutorial over het schoonmaken van pulpo. (Pssst, we hielpen je alvast een handje.) Zet em op en doe het zoals zij het doen.
- Kook de pulpo met de lauwerierblaadjes en ongeveer 1 liter water 20 minuten in de snelkookpan. Nu is het alleen nog maar de rest van de groenten snijden en alles husselen. Als de pulpo klaar is, kan je em het beste 10 minuten in de pan zonder deksel erop laten afkoelen.
- Verwijder het groen van de venkel. Rasp de venkel met een mandoline op de fijne stand, of snijd em zo dun mogelijk. Of waar je zin in hebt, maar zo doe ik ’t en het is mijn kookboek dus je wil waarschijnlijk weten hoe ik het altijd doe en dat is dus op deze manier. Doe dit ook met de rooie ui.
- Haal de zaadjes uit het pepertje als je ’t niet te heet wilt (als de rooie peper van een grote supermarkt komt, is-ie meestal niet zo heel heet). Snijd het pepertje fijn. Pel de knoflook en snijd em fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes van 5,3 x 5,3 millimeter (iets wat erop lijkt is ook prima). Snijd de trostomaatjes door de helft. Snijd de bleekselderij in kleine plakkies. Doe dit alles, dus ook de pulpo, venkel en rooie ui bij elkaar in een grote kom samen met de olijvenolie.
- Pers de limoenen uit. Doe er eerst de helft van het limoenensap bij en proef dan even. Doe er meer bij als je zuurder wilt (het mag best zuur zijn). Doe er wat zout en peper bij en proef. Hossel alles door elkander en laat het preferabel een dag en anders tot wanneer het nodig is staan. Gooi van aanzienlijke hoogte het paprikapoeder. Je kunt er ook nog geroosterd brood onder doen, dan voed je iets meer mensen.
Uit: Lekker Fred, Vjèze Fur ( Carrera, 192 blz., 25,00 euro)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier