Insalata di pollo con soncino (kip en veldsla)

  • Moeilijkheid

Een recept uit The Missoni Family Cookbook. ‘Ik bedenk graag recepten met overschotjes, en zo bedacht ik deze salade om restjes van een gegrilde kip te gebruiken.’ (Angela)

Voor 4 personen

  • 200 g veldsla
  • vlees van een halve gegrilde of gekookte kip
  • mayonaise
  • 3 el graanmosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • zeezout
  • granaatappelpitjes als garnering

Bereidingswijze

1. Was de veldsla in water en droog voorzichtig af.

2 Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.

3. Maak de mayonaise. Gebruik je kant-en-klare mayonaise, meng er dan de mosterd door.

4. Meng in een kom de kip en de mayonaise en kruid met zeezout.

5. Meng in een andere kom de olijfolie en het citroensap en kruid met zeezout. Voeg de veldsla toe aan de smeuïge dressing en meng zorgvuldig zodat alle blaadjes bedekt worden.

6. Schik in een kom de veldsla in dressing en schep daar de kip met mayonaise op. Versier met granaatappelpitten en serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content