Ingelegde komkommer

ingelegde komkommer
© Getty

Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad zijn bijvoorbeeld heel smakelijk bij ingelegde komkommer.

Dit heb je nodig:
  • 6-8 Libanese komkommers
  • 20 zwarte peperkorrels
  • 4 tenen knoflook, geschild en in plakjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 theelepels zout
  • 225 ml water
  • 1 weckpot van 1 liter
Ingelegde komkommer, stap voor stap
  1. Snijd de komkommers in de lengte doormidden (ze mogen niet langer zijn dan de pot diep is).
  2. Doe de peperkorrels, knoflook en laurier in een steriele glazen pot. Zet de komkommers strak tegen elkaar in de pot en laat aan de bovenkant een ruimte van 2,5 cm vrij. Bestrooi ze met zout.
  3. Voeg zo veel water toe dat de komkommers helemaal onderstaan.
  4. Draai het deksel erop. Laat de pot 1 week op kamertemperatuur buiten de zon staan; de groente moet zacht zijn en doordrenkt met pekel. Enige verandering van kleur is normaal. Ingelegde komkommer is in de koelkast tot 3 maanden houdbaar.
Dit recept komt uit Fermenteren, Adam Elabd (Kosmos Uitgevers)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content