In olijfolie gekonfijte heilbot met gemarineerde komkommer

komkommerpickles
© Getty

Voor 4 personen
  • 4 heilbotfilets van 120 g
  • zout
  • 6 dl olijfolie
  • 1/3 komkommer
  • 1 dl witte azijn
  • peper
  • dille
Bereiding
  1. Kruid de heilbotfilets met zout en leg ze in de olijfolie. Warm traag op tot 60°C en haal van het vuur. Laat 15 min. rusten en nadien uitlekken.
  2. Schil de komkommer en snij in plakjes. Doe deze in een kom en overgiet met de azijn. Kruid met peper en zout. Laat 10 min. trekken. Laat de komkommer nadien uitlekken en schik op 4 borden.
  3. Leg de gekonfijte heilbot op de komkommer, en werk af met dille en een beetje komkommerazijn. Kruid het gerecht bij met peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content