IJstaart met macarons en passievruchten
Voor 4:
Voor 4:
6 passievruchten
4 g gelatineblaadjes
0,5 dl sinaasappelsap
0,5 l amandelmelkijs
0,5 l vanille-ijs
16 macaronschelpen
2 dl slagroom (35% vetstof)
2 el poedersuiker
1/2 tl vanillepoeder
Bereidingswijze:
Halveer de passievruchten en schep er het vruchtvlees uit met een lepeltje. Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm het sinaasappelsap, haal de pan van het vuur en laat er de uitgeknepen gelatine in oplossen. Voeg de passievrucht toe en giet in een met plasticfolie beklede vorm. Zet koel weg om op te stijven.
Haal beide soorten roomijs uit de diepvriezer om het uitscheppen te vergemakkelijken. Spreid het roomijs in alternerende laagjes in de vorm. Strijk het oppervlak glad, dek af met plasticfolie en zet 2 à 3 uur in de diepvriezer.
Ontvorm de ijstaart vlak voor het serveren op een serveerschotel. Schik de macaronschelpen rond de ijstaart.
Klop de slagroom half op. Voeg de poedersuiker en de vanille toe en klop verder op. Vul er een spuitzak mee en werk de ijstaart af met een krans of toefjes slagroom. Serveer onmiddellijk.
Tip : bestel de macaronschelpen bij de banketbakker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier