Hummus

2461919

400 g kikkererwten

Hummus

400 g kikkererwten

75 cl gevogeltebouillon

1 ui

2 teentjes knoflook

5 korreltjes zwarte peper

3 kruidnagels

1 citroen

2 mespuntjes komijn

olijfolie

peper en zout

Leg de kikkererwten daags tevoren te weken in koud water. Zet het gevogeltebouillon op het vuur. Snij de ui fijn. Pel de knoflookteentjes en snij ze doormidden. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan. Laat de ui en de teentjes knoflook slinken zonder ze te laten kleuren. Giet af en voeg de kikkererwten toe. Roer door elkaar. Schenk de kokende gevogeltebouillon erbij. Leg de in een stukje neteldoek gewikkelde peper en kruidnagels in de pan. Breng aan de kook. Schuim af. Demp het vuur en laat nog 75 min. sudderen, tot de kikkererwten zacht zijn. Voeg op het eind zout toe.

Giet de kikkererwten af en bewaar het kookvocht. Vermeng de kikkererwten met het citroensap en een beetje kookvocht tot een romige puree. Voeg al mixend de komijn toe. Breng verder op smaak. Schenk er 5 cl olijfolie bij en roer goed door elkaar.

Serveer op Libanees brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content