Hamburger met paprika en mascarponesaus

Voor 4 personen
  • 4 el mascarpone
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • 2 el volle melk
  • versgemalen peper
  • sojasaus naar smaak
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uien
  • 1/3 bos koriander
  • 600 g gemengd gehakt (kalf-varken)
  • boter
  • 4 broodjes
  • 1 bos waterkers
  • 1 tomaat
  • gemengde groene kruiden (dille, basilicum, bieslook)
Bereiding
  1. Meng voor de mascarponesaus de mascarpone met de mierikswortel en de melk. Kruid met peper en sojasaus.
  2. Snij de paprika in kleine dobbelstenen, hak de lente-ui en de koriander fijn. Meng onder het gehakt. Vorm er hamburgers van en bak gaar in boter.
  3. Leg tussen de broodjes, samen met waterkers, plakken tomaat en groene kruiden. Leg op de hamburger een royale eetlepel van de dikke mascarponesaus en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content