Groyba’s
Voor 4
Voor 4
500 g gepelde amandelen
250 g poedersuiker
1 koffielepel vanillesuiker
zout
2 1/2 koffielepels bakpoeder
6 eierdooiers
3 eetlepels boter
1 eetlepel oranjebloesemwater
Bereidingswijze:
Maal de amandelen in de keukenmachine en mix ze met de poedersuiker tot amandelpasta. Doe er de vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder bij. Voeg er dan de eierdooiers, de gesmolten boter en het oranjebloesemwater aan toe en kneed goed door.
Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 160 °C.
Vet je handen in met wat boter of olie. Maakballetjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier