Groentequiche met broccoli

groentequiche
© Getty
Nodig
  • 2 uien
  • 4 wortels
  • 1 broccoli
  • 6 kerstomaten
  • fijngesneden peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g emmentalkaas
  • zout & peper
  • Provençaalse kruiden
  • 4 eieren
  • boter
  • 4 dl magere verse room
  • 1 dl melk
  • Rol kant-en-klaar kruimeldeeg
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 220° C. Bekleed de vorm met deeg, snij de randen af, bedek de bodem met bonen en zet de vorm 10 minuten in de oven.
  2. Maak het beslag. Snij de wortels en broccoli klein en stoom ze. Snij de uien klein en bak glazig. Breek de eieren in een kom, voeg de room, melk, peper en zout toe.
  3. Doe de helft van de kaas, de geperste teentjes knoflook, de Provençaalse kruiden, de peterselie, de gestoomde groenten en de gebakken uien bij het beslag. Meng alles en vul de vorm.
  4. Bestrooi met de rest van de emmental en versier met halve kerstomaten en peterselie. Zet de vorm 20 tot 30 minuten in de oven tot het beslag de gewenste gaarheid heeft.
  5. Haal de groentequiche uit de oven en laat kort rusten. Haal uit de vorm en serveer warm of koud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content