Ingrediënten

Voor 2 bakplaten

600 g broccoli

3 eieren

75 g panko (Japans broodkruim) + 25 g extra

125 g oude geraspte kaas

1 el grove mosterd

2 tl Italiaanse kruidenmix (of mix 1 tl gedroogde basilicum, oe tl oregano en oe tl gedroogde tijm)

1 tl grof zeezout

Bereiding

Zet een grote pan water op en breng die aan de kook. Snijd de broccoli (inclusief stronk!) in stukken en kook in 5-7 minuten beetgaar. Doe de eieren, panko (75 g), geraspte kaas, mosterd en kruiden in de blender. Voeg de gekookte en afgekoelde broccoli toe. Laat de blender draaien tot je een grove pasta hebt. Het kan zijn dat die nog een beetje aan de 'natte' kant is, doe er dan nog wat extra panko bij tot je er met een lepel balletjes uit kunt scheppen.

Schep met een lepel steeds een deel van de groentemix. Draai er met vochtige handen balletjes van, die je op de bakplaat legt. Plet de koekjes met een vork tot ze dezelfde dikte en breedte hebben. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over. Bak de groentekoekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin kleuren. Laat ze op een rooster afkoelen.

Uit: Wat lunchen we vandaag? - Recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties, Susan Aretz (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 24,99 euro. Verschijnt op 12 september.)

Voor 2 bakplaten 600 g broccoli 3 eieren 75 g panko (Japans broodkruim) + 25 g extra 125 g oude geraspte kaas 1 el grove mosterd 2 tl Italiaanse kruidenmix (of mix 1 tl gedroogde basilicum, oe tl oregano en oe tl gedroogde tijm) 1 tl grof zeezout Zet een grote pan water op en breng die aan de kook. Snijd de broccoli (inclusief stronk!) in stukken en kook in 5-7 minuten beetgaar. Doe de eieren, panko (75 g), geraspte kaas, mosterd en kruiden in de blender. Voeg de gekookte en afgekoelde broccoli toe. Laat de blender draaien tot je een grove pasta hebt. Het kan zijn dat die nog een beetje aan de 'natte' kant is, doe er dan nog wat extra panko bij tot je er met een lepel balletjes uit kunt scheppen. Schep met een lepel steeds een deel van de groentemix. Draai er met vochtige handen balletjes van, die je op de bakplaat legt. Plet de koekjes met een vork tot ze dezelfde dikte en breedte hebben. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over. Bak de groentekoekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin kleuren. Laat ze op een rooster afkoelen.