Voor 2-4 personen

Voor de currypasta

1 tl witte peperkorrels

1 tl korianderzaad

1 tl geelwortelpoeder

2 stengels citroengras

2 tenen knoflook

3 cm gember, geraspt

3 kleine pittige groene chilipepers

3 el arachideolie

Handvol verse koriander met wortel

1 el arachideolie

200 ml groentebouillon

250 ml kokosmelk

1 el vissaus

2 el limoensap

450 gr voorjaarsgroenten (bv. asperge, tuinbonen, doperwten)

Handvol geschaafde groente, bv. voorjaarskool

Een snuf suiker en sojasaus

Bereidingswijze

1. Rooster voor de currypasta de witte peperkorrels en het korianderzaad twee tot drie minuten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, schud ze in de kom van een keukenmachine en voeg een halve theelepel zout, het geelwortelpoeder, citroengras, de gepelde tenen knoflook, gember, groene chilipepers, drie eetlepels arachideolie en een handvol koriandersteeltjes en -worteltjes toe. Pureer alles tot een grove pasta. Je kunt de currypasta enkele dagen in de koelkast bewaren, giet er een eetlepel arachideolie over om te voorkomen dat de pasta uitdroogt.

2. Bak in een braadpan al roerend drie volle eetlepels currypasta dertig seconden in een eetlepel olie tot de currypasta geurt. Roer de groentebouillon, kokosmelk, vissaus en het limoensap erdoor.

3. Doe de asperges, tuinbonen en doperwten in de saus en laat ze vijf tot zes minuten sudderen. Voeg een paar handenvol kool toe die je in brede linten hebt gesneden. Maak de curry af met een snuf suiker, wat vissaus, sojasaus en extra limoensap.

Voor 2-4 personenVoor de currypasta1 tl witte peperkorrels1 tl korianderzaad1 tl geelwortelpoeder2 stengels citroengras2 tenen knoflook3 cm gember, geraspt3 kleine pittige groene chilipepers3 el arachideolieHandvol verse koriander met wortel1 el arachideolie200 ml groentebouillon250 ml kokosmelk1 el vissaus2 el limoensap450 gr voorjaarsgroenten (bv. asperge, tuinbonen, doperwten)Handvol geschaafde groente, bv. voorjaarskoolEen snuf suiker en sojasausBereidingswijze1. Rooster voor de currypasta de witte peperkorrels en het korianderzaad twee tot drie minuten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, schud ze in de kom van een keukenmachine en voeg een halve theelepel zout, het geelwortelpoeder, citroengras, de gepelde tenen knoflook, gember, groene chilipepers, drie eetlepels arachideolie en een handvol koriandersteeltjes en -worteltjes toe. Pureer alles tot een grove pasta. Je kunt de currypasta enkele dagen in de koelkast bewaren, giet er een eetlepel arachideolie over om te voorkomen dat de pasta uitdroogt.2. Bak in een braadpan al roerend drie volle eetlepels currypasta dertig seconden in een eetlepel olie tot de currypasta geurt. Roer de groentebouillon, kokosmelk, vissaus en het limoensap erdoor.3. Doe de asperges, tuinbonen en doperwten in de saus en laat ze vijf tot zes minuten sudderen. Voeg een paar handenvol kool toe die je in brede linten hebt gesneden. Maak de curry af met een snuf suiker, wat vissaus, sojasaus en extra limoensap.