Gratin van aardbeien met oranjebloesemwater en pistachesabayon voor 4 personen.
Nodig
- 500 g aardbeien
- 2 el acaciahoning
- 1 el oranjebloesemwater
- 2 el fijngehakte pistachenoten
- 3 grote eierdooiers
- 1 dl suikersiroop
- 2 el kokoslikeur
- 50 g ongezoete pistachepasta (te koop in biowinkels of delicatessezaken)
- 3/4 dl slagroom, licht opgeklopt
Zo maak je gratin van aardbeien
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, halveer (of snij in vieren).
- Meng de honing met het oranjebloesemwater en de pistachenoten. Meng met de aardbeien, verdeel over ovenvaste schaaltjes.
- Klop de eierdooiers op au bain-marie. Verhit de suikersiroop tot 118°C, voeg samen met de kokoslikeur in een dun straaltje toe aan de eierdooiers. Haal van het vuur en blijf kloppen tot de sabayon lauw is.
- Spatel er de pistachepasta en slagroom door. Schep over de aardbeien en gratineer onder een voorverwarmde grill of met een koksbrandertje. Serveer meteen.