Granola

Linde Decoodt van Bakkerij Korst in Kessel-Lo: ‘Dit is het recept voor de granola die ik in Korst verkoop. De granen zijn gezoet met appel-perenstroop. Ik vind het leuk om deze lokale zoetstof eens op een andere manier te gebruiken. Het recept levert een krokante en subtiel gezoete granola op die je makkelijk anderhalve maand kunt bewaren.’

Voor 1 kg granola
  • 120 g appel-perenstroop
  • 45 g water
  • 170 ml zonnebloemolie
  • 350 g havermout
  • 85 g havermeel
  • 60 g amandelen
  • 60 g walnoten
  • 30 g boekweit
  • 15 g sesamzaad
  • 120 g zonnebloempitten
  • 25 g lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gember
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 tl zout
  • zeste van 1 sinaasappel
Afwerking
  • 150 g rozijnen
  • 50 g cacaonibs
  • 75 g cornflakes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 Ā°C. Meng het water met de appel-perenstroop in een pannetje op een zacht vuur, tot het mengsel vloeibaar is. Meng alle droge ingrediĆ«nten onder de natte ingrediĆ«nten.
  2. Verspreid over een bakplaat en bak gedurende 30 Ć  40 minuten. Roer om de tien minuten de granola goed om zodat hij gelijkmatig bruint.
  3. Haal de granola uit de oven wanneer hij goudbruin en krokant is. Eens afgekoeld meng je de rozijnen, cacaonibs en cornflakes eronder. Bewaar in een luchtdichte doos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content