Goulash

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 el varkensreuzel (of ganzenvet)
  • 1 kg rundstoofvlees
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl grof zout
  • 1 grote vleestomaat
  • 2 rode paprika’s
  • 500 g aardappelen
  • scherp paprikapoeder

Bereiding

  1. Pel de uien en snij ze grof. Smelt de reuzel in een grote pan en fruit er de uien in. Voeg het vlees toe en bak al roerend langs alle kanten dicht. Plet de knoflook met de komijn en het zout fijn in een vijzel en doe bij het vlees. Bevochtig met 2 liter heet water en laat afgedekt 1 uur stoven.
  2. Pel de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de paprika’s in ringen. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Voeg toe aan het vlees en laat gaar sudderen in 30 minuten. Kruid de goulash met zout en paprikapoeder naar smaak. Serveer in diepe borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content