Voor zes (zo'n 60 gnocchi)

Voor de gnocchi

500 g spinazie

1,3 kg ricotta

3 grote eierdooiers

120 g 00-bloem, en nog wat extra om te strooien

1 el nootmuskaat

Zeezout en vers gemalen peper

Voor de salieboter

120 g ongezouten boter

6 blaadjes salie

Versgemalen parmezaan

Was de spinazie grondig.

Breng een grote pot water aan de kook. Voeg de spinazie toe en kook zo'n 2 minuten. Giet de groente af in een vergiet.

Bereidingswijze

Vorm met je handen de spinazie tot balletjes en knijp ze zo goed mogelijk uit. Leg de groente daarna in een keukenhanddoek en wring die uit, om zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te knijpen.

Hak de spinazie superfijn in een blender en voeg daarna de ricotta, de eierdooiers, de bloem en de nootmuskaat toe. Blend tot alles goed gemengd is.

Strooi wat bloem op een werkvlak, een bakplaat en je handen. Vorm balletjes van zo'n 3 à 4 cm, bestrooi ze met bloem en leg ze op de bakplaat.

Breng een grote pot water aan de kook op een medium vuur en voeg de gnocchi toe. Als je pot niet erg groot is, doe het dan in verschillende keren, er mogen niet te veel balletjes in één keer gekookt worden. Kook ze 2 à 3 minuten, tot ze komen bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.

Laat de boter op een gemiddeld vuur smelten. Voeg de salie toe en laat 2 à 3 minuten bakken. Haal de pan van het vuur.

Serveer 5 à 6 gnocchi per persoon, bestrooi genereus met geraspte Parmezaanse kaas en giet er dan de boter over zodat de kaas gaat smelten. Serveer heet. Normaal is er voldoende voor een tweede ronde.

Voor zes (zo'n 60 gnocchi) Voor de gnocchi 500 g spinazie 1,3 kg ricotta 3 grote eierdooiers 120 g 00-bloem, en nog wat extra om te strooien 1 el nootmuskaat Zeezout en vers gemalen peper Voor de salieboter 120 g ongezouten boter 6 blaadjes salie Versgemalen parmezaan Was de spinazie grondig. Breng een grote pot water aan de kook. Voeg de spinazie toe en kook zo'n 2 minuten. Giet de groente af in een vergiet. BereidingswijzeVorm met je handen de spinazie tot balletjes en knijp ze zo goed mogelijk uit. Leg de groente daarna in een keukenhanddoek en wring die uit, om zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te knijpen. Hak de spinazie superfijn in een blender en voeg daarna de ricotta, de eierdooiers, de bloem en de nootmuskaat toe. Blend tot alles goed gemengd is. Strooi wat bloem op een werkvlak, een bakplaat en je handen. Vorm balletjes van zo'n 3 à 4 cm, bestrooi ze met bloem en leg ze op de bakplaat. Breng een grote pot water aan de kook op een medium vuur en voeg de gnocchi toe. Als je pot niet erg groot is, doe het dan in verschillende keren, er mogen niet te veel balletjes in één keer gekookt worden. Kook ze 2 à 3 minuten, tot ze komen bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Laat de boter op een gemiddeld vuur smelten. Voeg de salie toe en laat 2 à 3 minuten bakken. Haal de pan van het vuur. Serveer 5 à 6 gnocchi per persoon, bestrooi genereus met geraspte Parmezaanse kaas en giet er dan de boter over zodat de kaas gaat smelten. Serveer heet. Normaal is er voldoende voor een tweede ronde.