Gevulde krab
Dit gerecht kun je makkelijk een dag van tevoren klaarmaken. Op de dag zelf kost het je nog 10 minuten om de schalen te dresseren.
Dit gerecht kun je makkelijk een dag van tevoren klaarmaken. Op de dag zelf kost het je nog 10 minuten om de schalen te dresseren.
Voor 8 personen
- 2 l water
- 75 cl witte wijn
- bouquet garni: 2 blaadjes laurier, 4 takjes tijm, 5 peterseliestengels
- 6 takken selderij, grofgesneden
- 2 uien, grofgesneden
- peper
- zout
- 8 kleine Noordzeekrabben (of een paar grote om te delen)
- 1 sjalot, fijne brunoise
- 10 g boter
- panko: 2 sneetjes wit brood, zonder korsten en verkruimeld (paneermeel)
- 1 eierdooier
- 2 lente-ui, grofgesneden
- fleur de sel
- 1 bos koriander
- 1 dl yoghurt
- zeste van 1 limoen
- 3 el mayonaise
Bereiding
1. Breng het water met de witte wijn, selder en ui, het bouquet garni en voldoende peper en zout aan de kook.
2. Voeg de noordzeekrabben toe en houd de bouillon gedurende 10 tot 15 minuten tegen het kookpunt aan. Neem de krabben uit de bouillon en laat ze afkoelen.
3. Verwijder de scharen, poten en het binnenste van de krabben en haal zorgvuldig al het vlees uit de schaal en scharen.
4. De scharen en schalen spoel je af en houd je apart als decoratie.
5. Stoof de sjalot in de boter.
6. Meng het krabvlees met de zelfgemaakte panko, dooier, lente-ui, look en sjalot en breng op smaak met fleur de sel en peper van de molen.
7. Dresseer de schalen mooi op een schotel en vul ze met het opgewerkte krabvlees. Dresseer de scharen er gevaarlijk bij. Ongelooflijk lekker!
Uit: ‘Bring It On’ van Dirk Gilis en Filip Fransen, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier