Gevulde courgette met primeurgroenten en groene peper

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 mooie grote courgette
  • 500 g seizoensgroenten (geblancheerd)
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 eetlepel groene peper
  • 200 g gandaham
  • 1 eetlepel bonenkruid
  • 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm en 1 laurierblaadje
  • 1 dl olijfolie
  • peper van de molen en zeezout

Bereiding

  1. Stoof de uisnippers even in olie en meng ze met de groenten, de peperbolletjes en bonenkruid.
  2. Snijd de courgette in twee en hol uit met een parisiennelepel.
  3. Vul de twee helften met de groenten en leg ze tegen elkaar.
  4. Wikkel er ham rond en let er de rozemarijn, de tijm en laurier op.
  5. Besprenkel het geheel met olijfolie en kruid met peper van de molen en zeezout.
  6. Pak de courgette in met ingeolied aluminiumpapier en bak gedurende 30 minuten op de barbecue ( 180°C).
  7. Serveer als garnituur bij de vleesgerechten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content