Geroosterd brood met in bier gesmolten kaas
10-06-2011, 09:46
Bijgewerkt op: 19-12-2024, 16:25
Voor 4 personen
- 4 sneden witbrood (min. 1,5 cm dik)
- 200 g boter
- 1 tl worcestersaus
- 1 tl maïszetmeel
- 25 cl blond of bruin bier
- 300 g jonge Moinettekaas
- 300 g belegen Moinettekaas
- 1 el milde mosterd
- cayennepeper of piment d’Espelette
Bereiding
- Smelt boter in de koekenpan en laat het brood aan beide kanten bruinen. Leg elke snee in een gratineerschaaltje. Los 1 theelepel maïszetmeel op in 5 cl bier. Breng aan de kook, zet van het vuur en laat afkoelen.
- Snij de kaas in minuscule dobbelsteentjes en laat ze smelten met het bier en de opgeloste maïzena in een steelpannetje. Blijf roeren met een houten lepel tot de eerste luchtbellen verschijnen. Werk af met worcestersaus, cayennepeper en mosterd.
- Giet de gesmolten kaas over het geroosterd brood. Gratineer 5 minuten in de oven bij 240°C of 2 minuten onder de grill. Dien zeer warm op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier