Ingrediënten

  • 150 g gerookte paling
  • 200 g gerookte zalm
  • 20 g foreleitjes
  • 100 g zure room
  • 15 g verse mierikswortel, geraspt
  • 1/2 kleine daikon (rettich)
  • 3 el sushiazijn
  • 1 sjalot, gepeld
  • 1 groen shisoblad, fijngesneden
  • 3 el sojavinaigrette
  • Paar blaadjes mizuna
  • Zout en peper

Snijd de paling in mooie rechthoekige stukjes. Dresseer de zalm op een bord en schik hier de paling tussen. Verdeel de foreleitjes hierover.

Kruid de zure room met zout en peper en de geraspte mierikswortel.

Snijd de daikon in dunne plakjes en leg kort op ijswater. Haal het er na een minuut uit en leg op een handdoek. Snijd de sjalot in ringetjes en marineer met sushiazijn.

Schik daikon, shiso en mizuna tussen de zalm en de paling, lepel er de sojavinaigrette over en tussen en werk af met de zure room en wat gemalen zwarte peper.