Springrolls met king crab

© Getty
Voor 4 personen
  • 250 g rijstvermicelli
  • 300g king crab
  • 2 lente-uien
  • 250 g wortel
  • 1 kleine komkommer
  • 20 muntblaadjes
  • 8 korianderblaadjes
  • 4 rijstvellen van 20 cm diameter
Voor de dipsaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el nuoc nam (vissaus)
  • 1 kl fijngehakte gember
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 tl suiker
  • 1 tl fijngehakt citroengras
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de dipsaus, voeg wat water toe en laat 30 minuten rusten. Controleer de kruiding. Week de rijstvermicelli 10 tot 20 minuten in water van 50°C. Giet af en laat uitlekken.
  2. Stoom de king crab halfgaar en laat afkoelen. Snijd de lente-ui, wortel en komkommer in julienne en stoom zeer kort.
  3. Rol alle ingrediënten met de munt en koriander in de geweekte rijstvellen, van het midden naar de rand toe. Rol zo vast mogelijk op in huishoudfolie en leg 8 uur in de koelkast.
  4. Snij de springrolls nog in de folie in individuele porties. Verwijder de folie en serveer met de dipsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content