Springrolls met king crab
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 250 g rijstvermicelli
- 300g king crab
- 2 lente-uien
- 250 g wortel
- 1 kleine komkommer
- 20 muntblaadjes
- 8 korianderblaadjes
- 4 rijstvellen van 20 cm diameter
Voor de dipsaus
- 1 el limoensap
- 1 el nuoc nam (vissaus)
- 1 kl fijngehakte gember
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 tl suiker
- 1 tl fijngehakt citroengras
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de dipsaus, voeg wat water toe en laat 30 minuten rusten. Controleer de kruiding. Week de rijstvermicelli 10 tot 20 minuten in water van 50°C. Giet af en laat uitlekken.
- Stoom de king crab halfgaar en laat afkoelen. Snijd de lente-ui, wortel en komkommer in julienne en stoom zeer kort.
- Rol alle ingrediënten met de munt en koriander in de geweekte rijstvellen, van het midden naar de rand toe. Rol zo vast mogelijk op in huishoudfolie en leg 8 uur in de koelkast.
- Snij de springrolls nog in de folie in individuele porties. Verwijder de folie en serveer met de dipsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier